VENTUREKONFERANSEN
Det nærmer seg for Norges største konferanse for venturekapitalinvestorer. Om snaue to måneder går Venturekonferansen 2023 av stabelen på Britannia Hotel i Trondheim. Investinor-sjef Terje Eidesmo understreker viktigheten av å treffes i et utfordrende marked.

– Med økende renter og global uro er både investorer og selskaper hardt rammet. Det er viktigere enn noen gang å samles for å lære av hverandres erfaringer og diskutere muligheter og løsninger, sier Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investinor. 

Venturekonferansen går av stabelen 19. januar 2023 på ærverdige Britannia Hotel. Konferansen starter med lunsj og avsluttes med middag og underholdning, ispedd en solid porsjon faglig påfyll. Også i år inviterer NVCA og AdeB bransjens kvinner til nettverkstreff i advokatfirmaets lokaler som oppvarmning til Venturekonferansen (mer info under).  

Investinor er arrangør sammen med Norwegian Venture Capital & Private Equity Association (NVCA), sponsorene Arntzen de Besche,  Carnegie Investment Bank og Karabin Impello samt partneren NTNU School of Entrepreneurship

– Vi ser et ekstra behov for å møtes og diskutere erfaringer og opplevelser når markedet er urolig. Derfor gleder vi oss veldig til å samle det norske VC-miljøet i Trondheim, til en dag fylt med høyaktuelt innhold fra interessante foredragsholdere, og ikke minst med nok av tid til å snakke med personer man vil bli enda bedre kjent med, sier Ellen Amalie Vold, administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening. 

Ann-Tove Kongsnes, leder av programkomiteen, lover et solid program med bred faglig relevans. 

Den tidligere toppsjefen i Oljefondet, Yngve Slyngstad, er en av innlederne på konferansen. Slyngstad var med på å bygge opp Oljefondet til 10.000 milliarder kroner før han gikk av leder i 2020. Nå er han i gang med å etablere venturekapitalselskapet Atoma Capital sammen med Aker-konsernet. 

– Slyngstad uttalte nylig at han i sin nye jobb har enda større mulighet til å påvirke og endre verden enn som leder av Oljefondet. Jeg ser derfor spesielt frem til å høre hans tanker rundt det grønne skiftet og entreprenørskap, sier Kongsnes. 

Hun trekker også frem to svenske innledere på årets program.

Agnes Svensson er Chief Impact Officer i VC-fondet Norrsken, som ble startet av Klarna-gründeren Niklas Adalberth i 2016. Fondet jakter ikke (bare) den neste enhjørningen, men (også) den neste «impact-enhjørningen» – et selskap med potensial til å forbedre hverdagen til én milliard mennesker.

Nora Bavey er grunnlegger av det banebrytende fondet Unconventional Ventures, som investerer utelukkende i oppstartsbedrifter grunnlagt av «underrepresenterte» grupper. Bavey er tidligere kåret til årets investor i Sverige av den ledende svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Også sport står på programmet. Espen Agdestein, kjent som mangeårig manager til sjakkesset Magnus Carlsen og en av grunnleggerne av børsnoterte Play Magnus Group, møter Olav Aleksander Bu til samtale. Bu er en av arkitektene bak den norske triatlon-suksessen som har resultert i OL-gull og nye verdensrekorder. I tillegg til å være prestasjonscoach tilknyttet Olympiatoppen er Bu også gründer av oppstartsselskapet Entalpi AS.

– Det er mange likhetstrekk mellom sport og venturekapital. Både Agdestein og Bu vet hva som skal til for å lykkes på begge arenaer, og vi ser frem til å høre deres perspektiver, sier Kongsnes.

Arntzen De Besche og NVCA inviterer til nettverkstreff før Venturekonferansen!

I år som i fjor samler vi bransjens kvinner til et nettverkstreff før Venturekonferansen. Det blir faglig påfyll og mulighet til å tjuvstarte minglingen. Arrangementet finner sted i kontorene til Arntzen de Besche fra kl. 10.00 til ca. 11.15. Vi går deretter sammen til lunsj på Britannia Hotel. Menn er selvsagt også velkomne, så ta gjerne med en kollega om du ønsker.

Endelig program er under utarbeidelse.