Aker-modellen passer perfekt for ventureselskaper

Den tidligere McKinsey-lederen Martin Bech Holte skal sammen med Ynge Slyngstad bygge opp venturekapitalsatsingen til Aker-konsernet. På Venturekonferansen 19. januar på Britannia Hotel forteller han om den nye storsatsingen. 

– Skal man få til de store endringene, må kapital og industri spille sammen på et helt annet nivå. Sammen med Aker har vi unike muligheter til å utvikle ny industri og være en katalysator for fremtidige bærekraftige samfunn, sier Martin Bech Holte, direktør i Industry Capital Partners (ICP), tidligere kjent som Aker Asset Management. 

Martin Bech Holte var leder i McKinsey Norge før han i 2020 gikk til Aker som investeringsdirektør, hvor han blant annet har jobbet med Akers nye satsninger på grønn teknologi. Nå har han rollen som direktør i ICP med ansvar for portefølje og produkstrategi.   

– For å lykkes med industriell venture capital trenger man en annerledes setup enn den tradisjonelle vc-modellen, som er optimalisert for software. Aktivt eierskap, tung industriell forankring og tidlige kundepartnerskap er viktig for hvordan vi bygger opp investeringsstrategiene, sier Bech Holte. 

ICP  vil investere i venturesatsingen gjennom virksomhetene Atoma Capital og Axis Capital. I tillegg skal de etablere investeringsteam innen Private Equity, listed equities og Infrastruktur med en målsetning på 100 milliarder euro i kommitert kapital innen 2030.  

Venturekonferansen går av stabelen 19. januar 2023 på ærverdige Britannia Hotel i Trondheim. Konferansen starter med lunsj og avsluttes med middag og underholdning, ispedd en solid porsjon faglig påfyll.   

Også i år inviterer NVCA og Arntzen de Besche bransjens kvinner til nettverkstreff i advokatfirmaets lokaler som oppvarmning til Venturekonferansen. 

Nytt av året er dessuten et eget frokostmøte om status og utsikter i det nordiske VC/PE-markedet i regi av analyseselskapet Impello – før nettverkstreffet for kvinner og selve konferansen.  

Investinor er arrangør av konferansen sammen med Norwegian Venture Capital & Private Equity Association (NVCA), sponsorene Arntzen de Besche,  Carnegie Investment Bank  og Karabin Impello samt partneren NTNU School of Entrepreneurship. 

Foto: Clayton Cardinalli/Unsplash 
Foto Bech-Holte: Industry Capital Partners (ICP)